Individuele training

Sterk in de Wereld

\

“Ik weet gewoon echt niet meer wat ik moet doen. Als we zo doorgaan, dan weet ik niet wat er gebeurt”

\

“Ze is zo geweldig, waarom ziet ze dat niet?!”

\

“Ik zie het voor mijn ogen mislopen, maar ik bereik haar gewoon niet. Ze neemt echt niets meer van me aan, terwijl we vroeger zo’n goede band hadden…”

\

“Ik vind het echt supergaaf dat hen zo zichzelf is en schijt heeft aan de mening van anderen, maar soms ben ik toch ook wel bang dat hen eenzaam is…”

\

“Ik snap dat ze haar eigen keuzes maakt en ergens ben ik er ook wel trots op, maar waarom moeten het altijd zulke domme keuzes zijn?!”

\

“Ik wil op zich niet dat ze verandert, ze is goed zoals ze is, maar ze snijdt zichzelf zo soms wel in de vingers…”

Prachtig krachtig en eigenzinnig! Maar…

De pittige pubers met paarse haren, de kinderen die ánders zijn, de kop-boven-het-maaiveld pubers die wanhopig opzoek lijken naar herkenning en erkenning en échte vrienden.

Wat hebben ze gemeen met de pubers die maar geen aansluiting kunnen vinden, die verlegen zijn en teruggetrokken? Die zo ongelovelijk veel moois in zich hebben, dat gewoon maar steeds niet tot bloei lijkt te komen?

Beiden zijn op zoek naar de balans tussen Zijn wie ze willen Zijn én hun plek, hun tribe vinden in de wereld.

Bij de één slaat dat door in naar buiten knallen, grote bekken, rebellie. Bij de ander slaat dat naar binnen, is er veel twijfel aan eigen ‘Goed Genoeg’ zijn en deze pubers gaan zich juist in allerlei bochten wringen om er toch maar bij te horen.

Twee kanten van dezelfde zoektocht:

Sterk zijn én in de Wereld zijn.

Deze kinderen echt zijn een aanwinst voor de wereld, maar
Het wordt ze niet makkelijk gemaakt en hun ouders ook niet. Het is nou eenmaal simpeler om gemiddeld te zijn, om je gemiddeld te gedragen. om één van de velen te zijn. En ja, daar zijn er wel genoeg van. Dus geweldig dat je anders bent. Maar niet makkelijk. De puberteit vergroot dit, en soms kom je met je kind in een soort negatieve spiraal terecht en weet je als ouder echt even niet meer wat je kunt doen. Want:

Hoe leidt je die unieke kracht in goede banen?
Daar gaan we dus samen achter komen. Daar help ik jullie mee. Dat kún je als ouders soms niet, juist omdat jij als het stootblok van je pubers fungeert. En vaak zitten jullie ook al in een welles-nietus spiraal of weet je echt niet meer hoe je tot je kind kunt doordringen. Geeft niet. Komt goed, ik ben er voor jullie!!

Sterk in de Wereld traject

Ik geloof niet in eindeloos lange trajecten. Die zijn alleen nuttig als er echt therapie nodig is en geen coaching. Maar zolang het binnen een ‘gezonde maar extreme’ puberteit valt, moeten we niet jarenlang gaan klooien. Dan geef je je kind mee dat ze het niet alleen kunnen, en we zijn er juist om zelfvertrouwen, veerkracht en inzicht te geven zodat ze straks Sterk in de Wereld staan. 

Wat ik wel belangerijk vind is dat we het samen doen. Jullie als ouders en puber en ik. Dus niet: “Hier is mijn puber, fix it!”. Dat werkt niet. Dit traject doen we met ouders (of een ouder) en kind. Het gaat er om je puber sterk in de wereld te zetten en daar hebben ouders een veel grotere rol in dan ik. Ik begeleid en luister en vraag en geef tools en ideeën aan en uiteindelijk gaan jullie als gezin weer door. 

We onderzoeken samen wat de antwoorden voor je puber zijn op vragen als:

\

Wie en hoe wil je zijn als mens?

\

Wat kun je voor jezelf en voor de wereld betekenen?

\

Welke obstakels staan je nu in de weg?

\

Waar heb je zelf invloed op? Wat is je eigen verantwoordelijkheid?

\

Hoe kun je jezelf blijven zónder je steeds in je eigen vingers te snijden?

\

Hoe kun je trouw blijven aan je eigen princiepes en ook handige compromissen sluiten?

\

Hoe vind je échte vrienden? En hoe ga je om met mensen die jou niet begrijpen?

Hoe gaan we dat doen?

Er is altijd eerst een in-take sessie met de ouders via Zoom, om uit te vogelen waar we precies naartoe moeten werken, het ‘ Hoofddoel’. Als we daar uitkomen, komen we vijf keer bij elkaar. De eerste keer spreek ik alleen met jullie, de ouders af. De tweede keer alleen met de puber. Daarna komen we nog drie keer met zijn allen bij elkaar. De sessies duren anderhalf uur.

Tijdens de eerste sessie bespreek ik met de ouders, met jullie, hoe jullie je kind zien. We kijken waar het nu thuis spaak loopt, hoe je als ouder daar handig mee omgaat. Wat er nu al super is en hoe je je kind op een andere manier ook zou kunnen begeleiden.

De tweede sessie is tussen je kind en mij. Hier krijgt je puber even de ruimte om zich zonder ouders er bij uit te drukken. Ik laat ze even flink klagen (daar kan ik veel informatie uit destilleren) en we eindigen met kijken naar wat er allemaal eigenlijk wel goed gaat, wat hun verwachtingen zijn, wat ze fijn vinden van hun ouders en wat ze eigenlijk heel graag óók zouden willen. En hoe we dat de volgende keren op een fijne manier met jou/jullie er bij kunnen bespreken. 

De drie daaropvolgende sessies bespreken we elkaars verwachtingen en maken we samen plannen en afspraken. Tijdens deze sessies is er ook veel ruimte om naar elkaar te luisteren, elkaar complimenten te geven en ook om ‘sorry’ te zeggen. Ouders en pubers komen echt veel dichter bij elkaar. Er is vaak aan beide kanten herkenning, erkenning en ontroering en er wordt ook veel gelachen. Tussen deze drie sessies zit meer tijd dan tussen de eerste twee, omdat we gaan onderzoeken welke veranderingen en acties goed werken en welke minder, waar er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden en hoe de onderlinge communicatie op een fijne en respectvolle manier (voor beide partijen!) kan verlopen. Dat kost even tijd.

Na vijf sessies merk je dat:

\

Jullie als gezin op een respectvollere manier met conflicten omgaan

\

Jullie veel vaker weer lekker samen lachen

\

Er sowieso veel meer (non)verbale communicatie is

\

Op een toffe manier

\

Jullie als ouders minder getriggerd worden door het gedrag van je kind

\

En dus de vervelende situaties beter kunnen ombuigen

En nog veel veel meer meetbare en onmeetbare veranderingen.

Ben je benieuwd wat een Sterk in de Wereld traject voor jullie kan betekenen? Vul onderstaand formulier in en ik neem snel contact met jullie op!

Oeh ja ik wil graag meer info!

4 + 2 =

Na dit traject heb je dus een puber die:

\

… het landschap van haar gedachtes kent en zich veel minder laat meeslepen door drama en negativiteit

\

… de meeste keuzes bewust maakt, met de consequenties in hun achterhoofd

\

… ziet dat hij een mooie rol te vervullen heeft in de wereld en dat hij dus mag zijn wie hij is

\

… snapt dat ‘jezelf zijn‘ niet te maken heeft met alles roepen wat je voor de bek komt en alles doen waar je NU zin in hebt

\

het spelletje van meebewegen en toch assertief zijn begrepen heeft

\

… weet waarvoor ze leert, wanneer ze door moet zetten, wanneer uitstel dom is en wanneer dat best kan, waarom ze moet plannen en hoe ze dat een beetje leuk vindt en vooral hoe ze het uitvoert

\

…  de wereld veel te bieden heeft en die kan blijven staan in de stormen die om haar/hem/hen heen (gaan) woeden

Het enige rottige is dat ze het dan helaas, samen met jou, zelf prima gaan redden en ik jullie dus uitzwaai… Stuk voor stuk hebben ze een plek in mijn hart, en ik zie ze als lichtjes in nog duistere toekomst van de wereld. Zij schijnen tenminste alvast. Goed gedaan allemaal! High Five!

 

44Praktische Details

 

Wie: Meiden en jongens en alles er tussen in tussen de 12 en de 18 die niet goed in hun vel zitten, tegen hun grenzen aanlopen, bijna (of voor de zoveelste keer) geschorst worden, constant ruzie hebben thuis, zich niet gehoord voelen en of doodongelukkig zijn. En hun ouders.

Wat:
Toegang tot de 0nline PuberOuderTraining
Vijf sessies van elk anderhalf uur 
1 terugkomsessie als dat nodig is

Waar: Winsum, Groningen (dit traject doe ik niet online)

Wanneer: Dat spreken we samen af.

Hoeveel kost dat: 495 euro (in één keer of in termijnen)

LET OP: Ik kan wettelijk niet starten zonder officiële instemming van beide ouders en het kind zelf! Mocht dat een probleem zijn, neem even contact op.

 

Okee ja, dit is precies wat we nodig hebben!!!

Oh fijn dan dat je me gevonden hebt!! Dit is een flink traject, dus voor ik je op een KOOP knop laat drukken wil ik zeker weten dat dit voor jullie gaat werken! Als je dit formulier invult dan maken we zo snel mogelijk een belafspraak en kunnen we bespreken wat er nodig is, wanneer we kunnen beginnen en óf dit een goed plan is. 

 

3 + 12 =

LET OP: nadat je op verzend hebt geklikt kom je op een vragenformulier. Vul dit in; dan kunnen we tijdens ons gesprek gericht te werk gaan. Dank!

Sterk naar school - Femke Wester - femke@sterknaarschool.nl - 06 43714150

Pin It on Pinterest