Voor veerkracht en zelfvertrouwen

 e”rOnline  lezing

Pubers en het ‘Sociale Gedoe’

Er bij horen of jezelf zijn?
Ergens juist totaal niet bij willen horen of juist wel en buiten de groep vallen. In hoeverre pas je je aan, hoe zorg je dat je jezelf niet verliest?

De sociale dynamiek in het leven van onze pubers kan een zeer tricky moeras zijn. Voor je het weet zit je er tot je knieën in en hoe harder je spartelt, hoe dieper je weg zakt.

Een groot gedeelte gaat vaak langs ons ouders heen. Veel weten we niet en wat ze vertellen is soms ook wat we willen horen. Ze willen ons soms uit de wind houden. Soms ook schamen ze zich er voor of ze denken dat we het toch niet zullen begrijpen en totaal stomme dingen gaan zeggen. Of ze vertellen ons wel alles en we voelen ons machteloos en weten niet hoe we ze moeten helpen. Dat kan ook niet altijd. 

En we kunnen ze wel steunen.
We kunnen bouwen aan hun zelfbeeld en zelfvertouwen én we kunnen ze ook sociale vaardigheden bijbrengen.

Wil je weten hoe?
Hoe we ze bereiken en hoe we ze kracht geven?
Zonder dat ze met hun ogen gaan rollen en met deuren gaan slaan?

Doe mee met de online lezing

“Pubers en het Sociale Gedoe”
Do 12 december 2024
20:00 – 21:00

Geef je hieronder op, dan krijg je de mails met de zoomlink alle andere informatie in je mail.

Online  lezing

Pubers en ‘Jahaa Straks!’

Kampioenen in uitstellen zijn onze pubers. Ze zijn er minstens even goed in als in afgeleid worden. Soms is het grappig en meestal gewoon super onhandig. Waarom schuiven ze toch continu alles voor zich uit en steken ze de koppen in het zand / in hun telefoon? 

Als we bergrijpen waar dit gedrag vandaag komt, kunnen we makkelijker sturen en ze training in wél een beetje op tijd beginnen. Niet door continu aan hun kop te zeuren, maar door in te spelen op hun sociale basisbehoeftes en mee te bewegen met hun puberhersenen in plaats van er tegenin te boksen. Dat werkt alleen maar averechts.

Doe mee met de lezing:

Pubers en Verleidingen
Do 7 november 2024
20:00 – 21:00

Als je dan niet kunt, kun je het altijd uitstellen tot volgend jaar. Of tot nooit. Want wij volwassenen stellen rotklusjes ook vaak genoeg uit. Je eigen uitstelgedrag onder de loep nemen kan ook enorm helpen bij het sturen van je kind.

Meer weten?

Geef je hieronder op, dan krijg je de mails met de zoomlink alle andere informatie in je mail.

Ja! Ik ben er graag bij!

 

Sterk naar school - Femke Wester - femke@sterknaarschool.nl - 06 43714150

Pin It on Pinterest